Dodik darivao zlatnikom 25 beba rođenih na 9. januar

10.01.2024. - Društvo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja Dana Republike, darivao je zlatnikom 25 beba rođenih 9. januar i čestitao ponosnim roditeljima koji su dobili nove članove porodice.

Responsive image

Dodik je poručio da je sa radošću primio lijepe vijesti i izrazio nadu da će se u Srpskoj svjedočiti sve većem broju rođene djece, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

“Raduje me da kao predsjednik Republike imam priliku da darujem sve bebe rođene na Dan Republike Srpske kako bi od rođenja naša djeca osjetila radost ovog velikog dana. Djeca su naše najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode”, istakao je Dodik.

Na inicijativu predsjednika Milorada Dodika, Republika Srpska je uvela praksu dodjele zlatnika bebama rođenim 9. januara.

U bolnicama širom Srpske 9. januar ove godine rođeno je 10 djevojčica i 15 dječaka.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske rođeno je šest, “Sveti apostol Luka” u Doboju pet, u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini četiri, po tri u bolnicama Gradiška i “Srbija” u Istočnom Sarajevu, u Zvorniku dvije, te po jedna Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Prijedor.

Direktori bolnica uručiće zlatnike tokom današnjeg dana.

Izvor: Bl portal