Otvoren još jedan vrtić

20.11.2023. - Društvo

Još jedan objekat u sklopu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ otvoren je danas u Mjesnoj zajednici Vuk Karadžić uz blagoslov Preosvećenog vladike Fotija i sveštenstva Petropavlovskog hrama na čelu sa ocem Miranom Gavrilovićem.

Responsive image

U ovom objektu će moći da boravi više od četrdeset mališana. Nakon otvaranja vrtića „Đurđevak“, početkom septembra ove godine, smanjena je lista čekanja na mjesto u predškolskoj ustanovi za čak dvije stotine djece, a današnje otvaranje je jasan pokazatelj da Gradska uprava ubrzano radi na tome da svako dijete predsškolskog uzrasta sa područja Grada Bijeljina ima sigurno mjesto u vrtiću, što predstavlja veliko olakšanje za roditelje.

 

Govoreći o planovima za budućnost, gradonačelnik Ljubiša Petrović je najavio da će u skorijoj budućnosti i nekoliko seskih mjesnih zajednica dobiti predškolske ustanove.

 

“Adaptiraćemo dijelove postojećih objekata u seoskim mjesnim zajednicama, kako bi i mališani iz seoskih sredina mogli da pohađaju odgovarajuće programe koji će im omogućiti sticanje znanja potrebnih za početak redovnog obrazovnog procesa, tj. polazak u osnovnu školu”, kazao je Petrović i dodao da će Gradska uprava učiniti sve da podrži mlade naraštaje kako bi postali onaj bolji i uspješniji dio društva u kojem živimo.

 

Što se tiče planova za narednu godinu, Gradonačelnik je rekao da predano radi na tome da cijena boravka djece u javnom i privatnom vrtiću biti izjednačena, te da je krajnji cilj besplatan boravak djece u vrtićima u skorijoj budućnosti.

Grad Bijeljina/Foto:  Gordana Perić Živanović