17.literarno likovni konkurs,na temu „Republiko Srpska u srcu te nosim,tobom se ponosim“ privodi se kraju (Foto)

25.01.2024. - Društvo

Sa 19.1.2024.godine, zaključen je 17.literarno likovni konkurs GBO Bijeljina,na temu „Republiko Srpska u srcu te nosim,tobom se ponosim“, a koji je raspisan 31.10.2023.godine.

Responsive image

Literarni i likovni radovi stigli su iz osnovnih škola regija Semberija,Majevica,Posavina i Birač. Iz 18 osnovnih škola dostavljena su 33.selektovana literarna rada , a iz 14.osnovnih škola 112.likovna rada.

Organizacioni odbor pri Predsjedništvu GBO Bijeljina,kao i žiriji su zadovoljni odzivom škola na konkurs, kaže za portal Bijeljina.com Đorđe Pajić predsjednik Organizacionog odbora.

Stručni žiri literarnih radova sastavljen je od 9. visokoobrazovanih  članova (Mr Jovanka Vuković-predsjednik,Mr Mirko Babić,Biljana Nastasić,profesor, Momčilo Koprivica,profesor,Nikolić Milan,profesor,Željka Gajić,dipl ecc, Pajić Đorđe, profesor, Živić Željka,profesor,Đokić Radmila,pjesnik) 23.1.2024.godine je pregledao svih 33 rada i odabrao tri najuspješnija za 1,2 i 3 nagradu.

Žiri likovnih radova sastao se 24.januara  i takođe odabrao 30 radova (od 112) za izložbu i odabrao tri najuspješnija za 1,2 i 3 nagradu.

Žiri likovnih radova sačinjavali su takođe poznati bijeljinski umjetnici i to Kubatlija Kristijan,prof –predsjednik,Mr Vesna Todorović i Mr Pavle Golijanin.

Završna svečanost održače se 6. februara u 17 časova u Galeriji CzK na kojoj će uz prigodan kulturno zabavni program i izložbu i dodijeliti nagrade za 1,2,i 3 mjesto iz obje oblasti.

Svih 6. nagrada je obezbjedio JFDZ RS u okviru projekta“Socijalizacija djece Republike Srpske 2024“,a to je desetodnevno ljetovanje na Jadranu.

Pored vaučera za ljetovanje od JFDZ RS, obezbjeđene su diplome,zahvalnice,majice,knjige i .dr.

Ovaj konkurs realizovan je uz pomoć Gradonačelnika,“Semberskih novina“ ,CzK, SKUD „Semberija“, Muzička škola, Muzičke radionice “Alegro“ pod rukovodstvom prof Aleksandre Radosavljević i dr .

Bijeljina.com