Oni su osumnjičeni da su ubili Danku Ilić (2) iz Bora (Foto)

04.04.2024. - Aktuelno

Kako saznaje “Telegraf”, djevojčicu su udarili kolima, tijelo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju. Njeno tijelo su, navodno, prekrili smećem. Sumnja se da je djevojčica bila živa, a oni pijani.

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

“Telegraf.rs” objavljuje njihove fotografije.

Oni su juče dovedeni u Banjsko Polje kako bi pokazali gdje su se otarasili tijela.

Tijelo djevojčice još nije nađeno.

“Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu”, kaže izvor “Telegrafa”.

Inače, Janković. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika 26. marta ove godine udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dragijevićem tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta.

Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a Dragijević pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: telegraf.rs