Istraga se proširila na Austriju

01.04.2024. - Aktuelno

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić ulazi u sedmi dan nakon što je nestala u Banjskom polju kod Bora.

U istragu o njenom nestanku uključila se i austrijska policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na Danku.

Interpol je objavio žutu potjernicu, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Ambasada Srbije u Beču apelovala na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu, odmah obavijeste srpsku ili austrijsku policiju.

Srbin iz Beča otkrio detalje sa snimka na kom je navodno Danka Ilić

Srbin iz Beča Saša Božinović, predsjednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, ukazao je na jednu nelogičnost sa snimka koji se juče pojavio i na kome se vidi djevojčica koja neodoljivo podsjeća na nestalu Danka Ilić (2).

Božinović je istakao da se u svim austrijskim medijima nalazi informacija da je u toku potraga za malom nestalom Dankom Ilić, kao i da su i građani Austrije obaviješteni o cijeloj situaciji.

“U prvi mah svi smo bili skeptični, ali je stigla molba ambasade da podelimo snimak i da obavestimo što više građana. Taj snimak smo podelili i svi se nadamo da je dete živo i zdravo i da će se vratiti svojim roditeljima. U novinama se apeluje na građane da se uključe u potragu”, kaže Saša Božinović.

On je naveo i da su sve žene iz Kulturnog centra ukazale na jednu nelogičnost na snimku na kome se navodno nalazi mala Danka.

“Po reakcijama ovih žena, čudno je što je dete bez kolica. Ovde se nijedno dete ne vozi bez kolica i majke ne puštaju decu da hodaju po stanici, sve majke iz našeg Centra su ukazale na tu nelogičnost”, kaže Saša.

Prethodnih dana specijalistički timovi MUP-a Srbije pretražili su okolinu kuće kod koje je djevojčica nestala, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se Danka tu nalazila.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su širu oblast mjesta nestanka devojčice. MUP Srbije nastavlja operativni rad.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Djevojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Danka ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: Mondo