Vlada RS o internet selidbi – Svi podaci su sačuvani

02.11.2023. - Aktuelno

Svi podaci Vlade Republike Srpske su sačuvani a više od 3.000 stranica biće prevedene na novi domen vladars.rs do kraja sedmice – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

67.jpeg

“Nakon odluke registratora iz SAD /o onemogućavanju korištenja sajtova/ stručne službe Vlade Republike Srpske preduzele sve potrebne aktivnosti i od danas je sve osposobljeno za nesmetano funkcionisanje. Takođe, sve mejl adrese institucija Republike Srpske nalaziće se na domenu .rs, čime će se ponovo uspostaviti komunikacija sa cjelokupnom javnošću”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade ističu da su svi podaci Vlade sačuvani, da ništa nije uništeno ili otuđeno i od danas sve funkcioniše, kao i prije blokade.

Više od 3.000 stranica biće prevedene na novi domen do kraja sedmice, te će svi sajtovi institucija Republike Srpske biti u funkciji.

Iz Vlade dodaju da će angažovati pravne stručnjake da pripreme tužbu protiv kompanije koja je bez najave i obavještenja onemogućila korištenje sajta Vlade Republike Srpske.

“Blokadom domena .net, koji je plaćen do kraja februara 2025. godine, nanesena je određena šteta u komunikaciji Vlade sa građanima i cjelokupnom javnosti, ali bez obzira na blokadu koja je trajala nekoliko dana, građani nisu bili uskraćeni za informacije, aktivnosti i mjere koje je provodila Vlada, kao i njene službe”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mondo