Deliću 12 godina za obračun u Sokocu u kojem je poginuo Bato

28.05.2024. - Aktuelno

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je osudio Stefana Delića na 12 godina zatvora zbog obračuna u Sokocu u kojem je prošle godine stradao Miroslav Milinković Bato.

Podsjećamo, ovaj obračun dvije kriminalne bande se dogodio 18. juna prošle godine u Ulici cara Lazara na Sokocu, a Delić je osuđen za krivično djelo ubistvo.

“Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 24. juna godine, donio i javno objavio presudu kojom se optuženi D.S. proglašava krivim da je 18. juna prošle godine, oko 18 časova, u ulici Cara Lazara na Sokocu nakon kraće prepirke sa M.M., koji prilikom nailaska zaustavio “folksvagen” sive boje, kojim je upravljao, a u kojem se nalazio i B.D. iz Sokoca, na mjestu suvozača. Izašao je noseći pištolj i pošao u pravcu optuženog D.S., a koji je bio u društvu sa K.S., da bi optuženi D.S. u namjeri da ga liši života, upotrebom vatrenog oružja iz pištolja kalibra 7,65 mm, ispalio tri hitca u pravcu M.M., od kojih ga je jedan pogodio u predjelu lijeve polovine leđa, te mu nanio teške, po život opasne povrede”, piše u presudi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Dodaje se da se nakon toga oštećeni Milinković udaljio od vozila i ispalio 11 metaka iz pištolja marke “CZ”, kalibra 9mm u pravcu Delića, te je prilikom razmjene vatre zadobio povredu u predjelu desnog ramena.

“M.M. se tada vratio do vozila, te od povreda koje mu je nanio D.S. pao pored automobila i umro”, navodi se u presudi.

Dalje piše da je ovim D.S. počinio krivično djelo ubistvo pa ga sud za navedeno krivično djelo osuđuje na 12 godina zatvora.

“Optuženom se izriče mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta i to pištolja “CZ”, model M-70, kalibra 7,65. Oštećeni se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuje na parnicu. Optuženi se oslobađa od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog lošeg imovnog stanja, troškovi će teretiti budžet Republike Srpske. Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude”, zaključuje se u presudi.

Izvor: Nezavisne