Objavljeni datum i vrijeme sahrane Slađane Milošević

04.04.2024. - Aktuelno

Slađana Milošević preminula je pre prije nekoliko dana, a sada je otkriveno kada će biti sahranjena.

Sahrana će se održati u ponedjeljak 8. aprila u 15 časova na groblju Lešće u Beogradu.

Slađanina smrt potresla je cijeli region, a rok diva umrla je u zemunskoj bolnici, gde je poslednjih 10 dana života bila na liječenju.

Podsjetimo, Slađana je preminula prije 11 dana, a njena prijateljica Jelena Tinska predala je zahtjev da pjevačica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

“Predala sam zahtev da Slađana Milošević, jedna takva umetnica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana. I njen brat ima istu želju, ali čekamo na odobrenje zahteva koji sam uputila Aleksandru Šapiću. Još uvek nemamo nikakve informacije”, rekla je Jelena Tinska za “Blic”.

Biografija Slađane Milošević

Inače, Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila “Gran Pri”.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pjesmom “Au, Au” i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala prije Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom “Seksi dama”, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pjesmu “Amsterdam”, a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto sa kompozicijom “Recept za ljubav”.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pjesmu “Princeza”, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vrijeme svirala sa grupom “Baby Sister”.

Izvor: Blic