Petrović o bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj “Represivne mjere i dalje daju najbolje rezultate”

06.08.2022.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović izjavio je danas da represivne mjere i dalje u saobraćaju daju najbolje rezultate, iako se to pokušava smanjiti prevencijom i edukacijom.

Petrović je naglasio značaj edukacije i prevencije i podrške lokalnim zajednicama u bezbjednosti saobraćaja.

“Trudimo se da prvo edukacijom i prevencijom smanjimo represivne mjere koje još daju najbolje rezultate, kao i da građane promijenimo da poštuju propise i da misle o sebi jer je bezbjednost saobraćaja individualna, a tek onda sistemska”, rekao je Petrović.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da se u ovom periodu pripremaju preventivne kampanje radi bezbjednog početka školske godine, kao i radni sastanak sa školama pred sam početak nastave.

Tom prilikom ćemo zahtijevati i učešće Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora koji će zajedno sa nama preduzeti mjere s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja, prije svega na početku školske godine i uključivanja najmlađih učesnika u saobraćaju – poručio je Vujanović.

Sekretar Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora Mladen Kulundžija najavio je da će idućeg mjeseca u Prijedoru biti održan Dan bezbjednosti u saobraćaju.

“Plan je da u narednom periodu posebno stavimo akcenat na početak školske godine i da osmislimo sve aktivnosti preventivne, koje ćemo raditi s akcentom na zaštitu i povećanje bezbjednosti djece i, posebno, povećanje bezbjednosti u zonama škola”,  rekao je Kulundžija.

Izvor/Foto: Srpskainfo