Ovo je aplikacija na kojoj imate sve cijene goriva u RS

20.05.2022.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Republici Srpskoj.

“Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici, građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske. Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta”, pojasnili su iz Ministarstva trgovine i turizma.

Kako navode, u aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

“Napominjemo da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Banjaluka.com