Napad na radnika “Regionalne Deponije” Zvornik

07.06.2024. - Aktuelno

Radnik JP “Regionalne Deponije” Zvornik povrijeđen je juče u Osmacima kada ga je udario jedan od dvojice nepoznatih muškaraca koji su mu pokazali značku i pokušali snimiti deponiju, potvrdio je za “Nezavisne novine”, Aleksandar Vračević, direktor ovog preduzeća.

Kako nam je rekao, za vozilo kojim su muškarci došli, na osnovu tablica utvrđeno je da pripada Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), te očekuju odgovore ko su ti muškarci i zašto su nenajavljeno snimali deponiju, te povrijedili radnika koji je zadržan u bolnici.

Napad se dogodio juče u Osmacima kada su, kako je rekao, dvojica nepoznatih muškarca autom ušli u krug.

“Momak koji radi na vagi je pitao ko su i pokazali su mu neku značku sa amblemom BiH. Izvadili su dron i počeli su da snimaju, navodno da proprate neko vozilo “, rekao je Vračević.

Prema njegovim riječima, radnik im je rekao da ne mogu tako da dođu i insistirao da napuste krug.

“Bili su prilično bahati. Jedan od njih je bio u šorcu. Kada je drugi radnik prišao, oni su galamili i govorili kako će biti uhapšeni. Jedan od njih, radnika je udario otvorenom šakom u glavu “, rekao je Vračević.

Dodao je da su nakon tog pozvali policiju u Osmacima i prijavili da je radnik napadnut.

Policija je obavila uviđaj i kako je rekao, nadležno Tužilatvo je naložilo dalju istragu.

Kako je naveo, radnik je u šoku i nije shvatio ko su muškarci, ali u jednom momentu su mu pomenuli kako navodno treba da proprate neko vozilo.

“Drugi muškarac je podigao dron i snimao. Sad mi ne znamo šta je snimao. Policija je izuzela snimke sa naših kamera i po tablicama je utvrđeno da se radi o vozilu SIPA. Sad se očekuje odgovor od SIPA ko je bio i koji je to zadatak bio”, rekao je Vračević.

Kako ističe, radnik je i danas u bolnici, zadržan je na ispitivanju, jer se loše osjećao i povraćao je te su ga ostavili na neurološkom posmatranju.

Izvor: Nezavisne / Autor: Ljiljana Radić / Foto: Facebook