Uskoro će krenuti hapšenja najviših zvaničnika Srpske

02.11.2023. - Aktuelno

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine finalizira istragu u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a u narednim danima bi trebala uslijediti i konkretna hapšenja.

197.jpeg

Davor Dragičević, otac Davida, potvrdio je u razgovoru za medije da bi uskoro mogli očekivati hapšenja odgovornih.

“Mogu samo da vam kažem da će uskoro krenuti hapšenja najviših zvaničnika Republike Srpske, koji su u to vrijeme (2018. godine) obavljali funkcije. Imenom i prezimenom sam ih prozvao za otmicu, mučenje i ubistvo mog sina Davida Dragičević. Malo je neozbiljno od medija da poluinformacije plasiraju u javnost. Sa sigurnošću vam mogu kazati da su stvari pod kontrolom. Držimo se činjenica. Činjenica je da je brutalno ubijen od ljudi koji su trebali da zaštite njegovo pravo na život i slobodu. Svjedoci smo da je to otišlo u drugom pravcu. Naravno, tu su i pravosudne institucije entiteta. Molim vas, ovo se sve odnosi na institucije entiteta u Republici Srpskoj. Kada dođe dan hapšenja vidjećemo kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo da uradi neke stvari, a entitetske vlasti nisu smjele”, izjavio je Dragičević za portal N1.

Dodao je i kako neće dozvoliti novi slučaj Ljube i Bekrije Seferovića.

“Ja znam ko je ubio moje dijete. Neka rade ozbiljno, časno i odgovorno svoj posao. Neka konačno svane i krenemo u bolje sutra”, rekao je otac ubijenog mladića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a banjalučko tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je njihov sin bio otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP-a RS.

Izvor: Srpska info