Šta su radili žestoki momci dok ih je policija čuvala (Video)

03.11.2023. - Aktuelno

Reketaši, na čijem čelu je bio Ljuban Hofman Vidović, nakon što su maltretirali konobara i vlasnika kafića „Strit“ u Modriči otišli su do djece Aleksandra Jovanovića Tupeše iz Modriče i odnijeli im poklone, pojasnio je izvor Srpskainfo.

__ta_su_88.jpeg

Jovanović je kriminalac iz Modriče kojeg Policijska uprava Doboj traži zbog više krivičnih djela. Izvor Srpskainfo kaže da prema dostupinim informacijama, on se krije u Srbiji gdje se povezao sa kriminalnom grupom na čijem čelu su braća Hofman.

Nasilnici sa snimke iz kafića se upućuje da traže Jovanovićevu djecu. Oni Jovanovićevoj djeci uručuje poklone na ulici u Modriči.

Hofmah i ekipa su tu zaustavili saobraćaj i djecu stavili na džip „mercedes“ gdje su telefonom pozvali Tupešu i pustili ga na video poziv, a da stvar bude gore, na snimku se vidi da čitav njihov performans obezbjeđuje policija.

Na snimku se može vidjeti da je iza njih parkirano policijsko vozilo i kako policajci usmjeravaju saobraćaj, umjesto da njih hapse. Iako se pojavila informacija da se radi o performansu, izvor Srpskainfo pojašnjava da se ovde ipak radi o ozbiljnom krivičnom djelu.

Podsjetimo, građane Modriče, ali i cijelu Republiku Srpsku, uznemirio je video snimak koji je objavljen na na društvenim mrežama, a na kojima grupa “žestokih” momaka iz Srbije predvođena kik-bokserom Ljubanom Hofmanom Vidovićem, prijeti vlasniku kafića, ali i konobaru.

Sporni snimak je snimljen u kafiću “Strit” u centru Modriče, gdje Vidović i ekipa dolaze i traže Crva, a s kojim je, prema sazanjima Srpskainfo, Jovanović duže vrijeme u sukobu.

“Gdje je Crv, crvić mali? Aj zovi ga”, galami Vidović na konobara, koji odgovara da ne zna broj tražene osobe.

Vidović potom uzima papir na kojem nešto ispisuje i konobaru naređuje da taj papir “mora da stoji na vratima”.

“Ovo da stoji na vratima! Je’ l jasno. Da je Crv cinkaroš… Znači, ne prijetimo tebi, ali ovo da stoji na vratima. Nemoj neko da je ovo skinuo! Jesi li razumio dečko”, govori Vidović konobaru.

Objašnjava mu da Crva traže Hofman, kum i Tupeša Konobar nekog poziva, najvjerovatnije vlasnika kafića, a Vidović preuzima slušalicu i govori.

“Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gdje si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?”, govori Vidović.

Osim pomenuta dva snimka u javnosti se pojavio i treći snimak, gdje takođe u jednom kafiću traže „Crva“. Prema dostupnim informacijama, oni su nakon ovog skandala otišli za Srbiju, bez ikakvih sankcija.

Osuđen u Republici Srpskoj

Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Еvrope u kik-boksu. Pravosuđe Srpske za njim i bratom Miljanom Vidovićem tragalo je više od četiri godine u okviru istrage o otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine iz maja 2018. godine.

Ljuban se predao u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili zelenaški dug.

Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

Izvor: Bl portal