Šta je policija radila dok su nasilnici sijali strah u Modriči (Video)

03.11.2023. - Aktuelno

Protiv tri osobe biće podnesen izvještaj Tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio u Modriči kada je grupa nasilnika iz Beograda, predvođena Ljubanom Hofmanom Vidovićem, upala u više kafića u tom gradu tražeći jednu osobu.

87.jpeg

U policiji su za Srpskainfo potvrdili da Policijska uprava Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti u vezi događaja koji su prikazani na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama, u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče.

“Po kompletiranju predmeta, Policijska uprava Doboj će protiv tri osobe Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „sprečavanje dokazivanja u pokušaju“,istakli su u policiji.

Prenijeli Tupešinu poruku

Podsjetimo, društvenim mrežama kruži više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gdje maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne prijetnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvjesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili prijetnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih djela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Izvor je pojasnio da je Tupeša, nakon što je pobjegao u Srbiju, pristupio kriminalnoj grupi na čijem čelu su braća Hofman.

Zaustavili saobraćaj, a policajci gledaju

Nakon ovih incidenata u kafićima, oni odlaze da odnesu poklone Tupešinoj djeci. Tom prilikom su zaustavili saobraćaj u jednoj ulici u Modriči i djecu stavili na džip gdje su im dali poklone. Nakon toga su im pustili video poruku ili video poziv njihovog oca u kojoj im on poručuje da ih čuva iz sjenke.

Na snimcima se vidi da ih, dok su oni zaustavili saobraćaj u toj ulici, policija čuva i preusmjerava saobraćaj!

U policiji su rekli da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj, niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

Ispratili ih do druge opštine

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31. oktobra operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih osoba koja se kretala u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje im je utvrđen identitet.

“Tom prilikom su izvršeni pregledi navedenih osoba, kao i vozila koja koriste, i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnih djela. Po završetku zakonom propisanih mjera i radnji oni su uz policijsku pratnju napustila područje ove opštine” ,poručili su iz policije.

Oni su naveli da Policijska uprava Doboj i Policijska stanica Modriča garantuju bezbjednost svim građanima.

“U vezi događaja koji je nakon objavljenih snimaka na društvenim mrežama izazvao interesovanje javnosti, policijski službenici su isti blagovremeno uočili i postupili. Policijski službenici Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Modriča će i dalje da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi se stanje bezbjednosti podiglo na što viši nivo, te apelujemo na građane da, ako se na bilo koji način osjećaju ugroženo ili raspolažu sa informacijama u vezi navedenog događaja, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj telefona 122”, poručili su iz MUP Srpske.

Izvor: Bl portal