Orkanski vjetar obarao stabla i ograde (Video)

11.06.2024. - Aktuelno

Delovi Srbije, uključujući i Beograd, danas su se našli na udaru jake grmljavinske oluje i obilnih pljuskova. Oluja je nakon Beograda nastavila da putuje dalje prema istoku zemlje.

U Kostolcu jak vjetar je obarao drveće i ograde i napravio haos na putevima, što se vidi i na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama.

 

Kako se vidi na video materijalu, Kostolac je pogodila i jaka kiša koja je poplavila pojedine puteve.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

RHMZ je izdao u 17 i 10 upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, koji će pogoditi zapadnu Srbiju.

 

 

“Oblačnost koja na području Moravičkog okruga (Lučani i okolina) uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom će se u narednih sat vremena premeštati ka Čačku”.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U srijedu i četvrtak na teritoriji Beograda biće nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vjetrom u zoni plјuska, takođe upozorava RHMZ.

 

Kako su meteorolozi najavili do petka će biti promenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vjetrom u zoni najjačih pljuskova.

(Kurir)

Izvor: Nezavisne