“Vrlo vjerovatno je Danka na snimku”

03.04.2024. - Aktuelno

Austrijska policija oglasila se povodom snimka koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču, na kojem je, kako se vjeruje, mala Danka Ilić, koja je 26. marta nestala kod Bora.

Austrijska policija je saopštila da je vrlo vjerovatno da se na snimku vidi upravo nestala srpska djevojčica.

“Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavljaju da je vrlo vjerovatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži hapšenje po nalogu javnog tužilaštva”, saopšteno je.

Iz austrijske policije apeluju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su snimljene s djevojčicom da odmah stupe u kontakt s policijom.

Podsjetimo, mala Danka nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru i od tada se za njom intenzivno traga.

Dana 30. marta jedan stanovnik Beča, rodom s naših prostora, na jednoj tramvajskoj stanici snimio je djevojčicu koja liči na malu Danku u pratnji dvije nepoznate žene, najvjerovatnije rumunske državljanke. Nakon toga je izdata žuta Interpolova potjernica, a i Kriminalistička policija Austrije se odmah uključila u potragu za nestalom srpskom djevojčicom.

Podsjetimo, već devet dana srpska policija i druge službe neumorno češljaju područje na kome je djevojčica posljednji put viđena.

Izvor: B92