Penzioneri došli po trinaestu penziju

26.12.2022. - Aktuelno

Jutros su osvanule velike gužve ispred Centra za kulturu, odnosno ispred ulaza u Gradsku galeriju, gdje se preuzimaju zahtjevi za isplatu trinaeste penzije najsiromašnijim bijeljinskim penzionerima koji primaju minimalnu penziju od 242,55 KM. 

Prema evidenciji Fonda PIO i Gradskog udruženja penzionera, u Bijeljini trenutno živi oko 1.200 penzionera s najnižom penzijom.

Jedna od njih penzinonerka Tima Salković, koja  za portal Bijeljina.com , kaže da joj penzija pokrije trošak za komunalije i lijekove (70 KM). Za hranu ostane 50 KM, te da joj nije pomoći od kćerke, bila bi gladna i bosa. Uz sve to, ima oboljelu kičmu, te je jedva izdržala dva sata u ovoj gužvi, dok je predala papire.

Bijeljinski penzioneri će od Gradske uprave ovih dana dobiti takozvanu “trinaestu” penziju u iznosu od 242 KM. Da bi im taj novac do kraja decembra legao na tekuće račune, imaju obavezu da u Gradsku upravu dostave kopije ličnih karata, kopiju čeka od penzije i broj tekućeg računa. Zbog toga je danas najveći broj penzionera iz ove kategorije odlučio da što prije dostavi tražena dokumenta u prostorije Gradske uprave, što je izazvalo i razumljivu gužvu ispred Gradske galerije i Šalter – sale Gradske uprave.

Biejljina.com