Učeniku oduzet startni pištolj, pokušao ga sakriti kod druga

28.03.2024. - Aktuelno

Kod učenika prvog razreda Tehničke škole u Gradišci policija je pronašla startni pištolj koji je od njega oduzet, potvrđeno je za ATV.

Kako smo pisali cijeli slučaj je prijavio školski policajac nakon što je od učenika načuo priče o oružju i o svemu obavijestio kolege. Kod maloljetnika je pronađen prvo okvir startnog pištolja.

”Nakon što je policija došla u školu maloljetnik je pištolj pokušao da sakrije i dao ga je školskom drugu, što je na kraju i priznao. Ispostavilo je da se radi o startnom pištolju”, kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Iz PU Gradiška je saopšteno da je policiji u 12.45 časova školski policajac prijavio da je kod učenika pronađen okvir od startnog pištolja.

”Postupajući po prijavi policijski službenici PU Gradiška su utvrdili da je maloljetni učenik srednje škole u Gradišci, donio u školu startni pištolj, te je od istog oduzet. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela”, saopštila je PU Gradiška.

Kako navode maloljetnik će biti sankcionisan prekršajno po Zakonu o javnom redu i miru.

”O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad Gradiška, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navode u policiji.

Izvor: ATV / Autor: Ognjen Matavulj