Mrtvacu ukrali 312 maraka

05.11.2023. - Aktuelno

Da lopovima ništa nije sveto, pokazuje i slučaj koji se nedavno desio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Mrtvom čovjeku je u Klinici za abdominalnu hirurgiju ukraden novac!

119.jpeg

Medicinsko osoblje prijavilo je slučaj policiji, a počinilac još nije otkriven.

Redakciji Avaza obratio se Ž. J. koji je ispričao da je njegov brat Z. K. preminuo 22. septembra u 23.20 časova u Klinici za abdominalnu hirurgiju.

“Moj brat je pokraden u noći između 22. i 23. septembra. Od njega je ukradeno 312 KM. Ta suma je navedena u zapisnik smjene u KCUS-u koja je radila tu noć, a ujutro je smjena nazvala policiju jer nije bilo novca”, kazao je Ž. J.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za da je krađa prijavljena Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

“Policijskoj upravi Centar je 23. septembra 2023. godine od radnika KCUS-a prijavljen nestanak novca u navedenom iznosu, koji je pripadao pacijentu, a koji je prethodno evidentiran u formularu za postupanje s ličnim stvarima umrle osobe. Policijski službenici PU Centar poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentiranja i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela”, naveli su iz MUP-a KS.

Brat umrlog kaže da više i ne očekuje da se novac pronađe.

“Napravili su zabilješku, ali šta imamo od toga, niko ništa nije poduzeo da se sazna ko je to uradio. Znam da od tog novca nema ništa, ali želim da upozorim druge da se takve stvari dešavaju”, kazao je brat umrlog.

Policajac koji je došao u KCUS zapisao je da je novac ukraden, kazao je brat umrlog.

Izvor: Srpska info