MUP Srpske obilježio Dan policije

04.04.2024. - Aktuelno

Trideset drugi rođendan proslavila je Policija Republike Srpske. Sve te godine su uz njen narod.

I danas su garant bezbjednosti poručeno je sa obilježavanja Dana policije.

“Indentifikacija MUP-a i Republike Srpske je nedvojbena kad posmatramo život i sudbinu Republike Srpske njeno rađanje, odbranu i današnje bitisanje mi zapravo u istom kapacitetu posmatramo i njenu policiju”, naglašava ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Naša policija je na ponos Republike Srpske. U nju vjeruju i narod i vlast, zato je važno da se očuvala i onda kada su brojni na policiju najviše atakovali,rečeno je na obilježavanju. U miru, časno i pošteno svoj posao obavljaju i danas.

“Od njih danas očekujemo samo da nam čuvaju mir i vlasti će uložiti sve da obezbijedi dovoljno opreme,sredstava da učinimo sve da oni budu motivisani da imamo ovakve jedinice koje se spremne da mogu da stanu na megdan svakoj jedinici bilo gdje na svijetu”, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Bezbjednost znači sloboda, sloboda je nešto što se povezuje sa srpskim narodom, i nikada nećemo ništa učiniti da ugrozimo slobodu, prije svega našeg naroda i svih drugih naroda. Ali isto tako moramo da poručimo da ćemo braniti našu slobodu”, istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

I na ovaj dan nisu zaboravljeni policajci koji su dali život za Republiku Srpsku. Ali ni onih 31 koji su poginuli od 1996. do danas, vršeći policijsku dužnost.

Policija je stasavala uz Republiku Srpsku i danas je tu da čuva njenu bezbjednost, poručeno je to sa obilježavanja Dana policije.

Izvor: ATV