Povoljni uslovi za vožnju, jutros bez zastoja

14.04.2024. - Aktuelno

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se saobraća bez zastoja, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan do 12. juna zbog sanacije.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale dolaziće do povremene obustave saobraćaja dva puta dnevno od pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćanom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ i na magistralnom putnom pravcu Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

U FBiH zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na auto-putu A-1 od sutra u 19:00 časova do 6:00 časova u utorak biće zatvorena dionica Sarajevo sjever-Butila. Od 19:00 časova u utorak do 6:00 časova u srijedu, 17. aprila, zatvara se dionica Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na auto-put od Ulice SaFeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Tarčin-Konjic u dužini od oko 100 metara, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na ovoj dionici u toku je polaganje cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac-Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jelah-Doboj, Travnik-Donji Vakuf preko Komara, Jablanica-Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, kao i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama. Na mjestima radova saobrać se usporeno.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Izvor: BL portal