Poslije podne očekuju se gužve na graničnim prelazima

09.06.2024. - Aktuelno

Na većini puteva odvija jutros nema zastoja, ali se popodne očekuje pojačana frekvencija vozila na pojedinim graničnim prelazima prema Hrvatskoj, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da se na vrijeme informišu putem veb kamera da bi izbjegli duža čekanja.

Svim učesnicima u saobraćaju, posebno motociklistima, savjetuje se da prilagode brzinu i poštuju saobraćajne propise.

Iz AMS-a ističu da visoka temperatura vazduha dodatno utiče na koncentraciju vozača te savjetuju da, ako je moguće, putovanja planiraju u jutarnjim ili večernjim časovima.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Јajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Јezera. Obustava saobraćaja je i u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra na dionici magistralnog puta Prijedor-Tukovi.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova usporeno se vozi od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”. Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putnom pravcu Prijedor-Koprivna.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

U Federaciji BiH na magistralnom putu iz pravca Ključa na ulazu u Sanski Most saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku je sanacija na magistralnom putu Lašva-Kaonik kod naselja Grablje, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom. Zbog izrazito frekventne dionice, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa se vozači mole za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi su i na magistralnim putevima: Lukavac-Šićki Brod, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Јablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Јelah-Doboj /Karuše/ i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta Zavala prema granici sa Hrvatskom zbog neophodnih radova saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Cazin-Velika Kladuša /put prema graničnom prelazu Velika Kladuša/ saobraćaj se odvija usporeno, naizmjenično jednom trakom. Savjetuje se korištenje alternativnih puteva.

Na graničnim prelazima zadržavanja su jutros kratkotrajna.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Izvor: Agencije