Zapalite list lovora u svom domu i iznenadićete se pozitivnim efektima

21.12.2022. - Zdravi kutak

Svaka domaćica ima lovorov list među začinima za kuvanje, ali malo domaćica zna koliko je ovaj začin značajan za cijeli dom.

Lovorov list je neophodan začin za pripremu raznih jela od mesa i povrća, marinada i sosova. Možda će vas iznenaditi, ali brojne iskusne domaćice ga povremeno pale u kućama skoro svaki dan. Otkrivamo vam tajnu paljenja lovora u domu…

Pozitivni efekti zapaljenog lovorovog lista

Prvo, miris tinjajućeg lovora pomaže da se kuća oslobodi neprijatnih mirisa i stvara osećaj svježine. Doprinosi normalizaciji psihološke atmosfere u kući, pomaže u uspostavljanju harmonije u odnosima.

Deluje umirujuće na tijelo, podstiče opuštanje, smanjuje stres.

Ima analgetički efekat. Pomaže u suočavanju sa napadima gušenja i nedostatkom kiseonika.

Zapaljeni lovorov list odbija neželjene goste kao što su bubašvabe i drugi insekti. Miris spaljenog lista pozitivno utiče na osobu i pruža opuštajući efekat. A za insekte – ovo je pravi iritant. Bježe od njega kao od vatre.

Kako zapaliti lovorov list?

Kao što vidite, postoji mnogo razloga zašto možete i treba da zapalite lovorov list u svom domu.

Uzmite par lovorovih listova, zapalite ih i, držeći ih iznad posuđa, nosite po sobi. Ako imate veliku kuću, onda možete uzeti više listova.

Kuća je nakon ovog postupka ispunjena prijatnom aromom, a vlasnici se osjećaju opušteno. Da biste postigli najveći efekat, potrebno je da uzmete samo suvo lišće.

 

 

izvor:NovostiMagazin/FOTO:Profimedia / Autor: Mykola LunovArhiva/Panthermedia/Profimedia