Jeste li se ikada pitali koliko je ona dobra za zdravlje

11.09.2023. - Zdravi kutak

Konzervirana tuna može ponuditi pregršt prednosti poput proteina i stimulativnih i zdravih masti, ali je također loše ocijenjena jer ima više natrijuma kao i mnoge druge konzervirane hrane, kao i potencijalno dovodi do izloženosti živi.

 

Svi znamo da svježa riba može biti skupa i ponekad zahtijevati više vremena za pripremu. Ako volite okus ribe, kao i njezine dobrobiti povezane sa zdravljem vašeg srca i mozga, odabir nečega poput konzervirane tune može biti logičan izbor. Međutim, je li tuna iz konzerve uopće zdrava?

Živa, koja se nalazi u mnogim različitim vrstama ribe i morskih plodova, izaziva sve veću zabrinutost zbog utjecaja koji može imati na naše kognitivno zdravlje i mentalne funkcije. I sa svim ovim suprotnim razmišljanjima o jedenju tunjevine iz konzerve, mnogi se ljudi možda pitaju vrijedi li je jesti uopće.

Mnogo toga treba razmotriti prije nego što sebi napravite sendvič od tunjevine. Konzervirana tunjevina je bogata korisnim nutrijentima kao što su proteini i omega-3 masne kiseline i može biti ukusan zasitan međuobrok kako biste bili siti između obroka.

Može se konzumirati ​​kao dio glavnog obroka kako bi vam pomogao da postignete svoje dnevne ciljeve proteina. Iako neke vrste imaju više natrijuma ili masti, možete tražiti brendove koji imaju niže razine i jednog i drugog.

Dakle, sve dok pronađete marku kojoj vjerujete koja ima manje natrijuma i masti, jedenje konzervirane tunjevine nekoliko puta sedmično može biti savršeno sigurno i zdrav dio vaše svakodnevne prehrane.

 

 

izvor:Klix/FOTO:Pixabay