Morate jednog skroz da se odrekenete

01.02.2024. - Zdravi kutak

Čuveni doktor otkriva kako da se otarasite upornih naslaga oko stomaka!

Responsive image

“Kako biste napravili pomak, izbacivanje šećera je ključ. Nevjerovatan broj ‘zdravih’ grickalica i pića u sebi sadrži šećere, ali vode se kao dijetetski proizvodi jer sadrže malo masti”, objasnio je dr Mozli i savjetovao da ograničite unos hrane i pića koji sadrže više od 5% šećera na najviše dva puta nedjeljeno. U ovo spadaju i smutiji, sokovi i slatko voće poput ananasa i manga. Takođe, osvrnuo se i na namirnice sa visokim procentom ugljenih hidrata, kao što su hljeb, paste i pomfrit, koji mogu da sadrže dosta šećera. Mnogo bolja zamjena su kinoa ili integralni pirinač.

Kada govori o povremenom postu, dr Mosli kaže da se radi o manjem jedenju neko vrijeme. Objasnio je da taj dan posta ne bi trebalo da uključuje unos više od 800 kalorija.

“Ne samo da jednostavno gubite na težini jedući manje kalorija, već vaše tijelo reaguje tako što oboljšava funkciju hormona kako bi olakšao gubitak težine i sagoreo masti za energiju.

Kratkotrajni post može da dovede do nekoliko promjena u tijelu koje olakšava sagorjevanje masti”

, objasnio je doktor i dodao da pre svake dijete bi trebalo da se posavetujete sa svojim lekarom ili nutricionistom.

Tokom vježbanja, dr Mosli preporučuje trening visokog intenziteta koji ubrzava rad srca. On upozorava da samo vježbanje neće istopiti uporne masti oko stomaka, već će da koristi vašem opštem zdravlju – fizičkom i mentalnom.

Izvor: Mondo