Šta se događa sa vašim organizmom ako svaki dan jedete čuvarkuću

22.11.2022.

Ova čudesna biljka raste svuda: po stenama, zidovima, krovovima, kući u saksijama. Čuvarkuća ne traži mnogo (samo dovoljno sunca), a pruža dosta.

 

Šta se događa sa vašim organizmom ako svaki dan jedete čuvarkuću

 

Poznato je koliko je čuvarkuća djelotvorna za razne kožne probleme, međutim, rijetko ko zna da je vrlo efikasna i kada se jede. Rezultati će šokirati i ljekare.

Osim što je čuvarkuća dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili svježe iscijeđen sok blagotvorno djeluju na čireve, bradavice, rane i opekotine, sunčeve pjege, kurje oči, kao i na bolna mjesta nastala od gihta ili uboda insekta.

Evo šta se događa ako čuvarkuću umjesto obloga pojedemo.

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito djelotvorna ako se kombinuje s medom. Ova kombinacija odlična je za jačanje imuniteta, lošeg varenja, cista, a posebno je dobra za zatvor.

500gr meda pomiješajte sa 300 g isjeckanih svježih listova čuvarkuće, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete apsolutno ništa.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma, prenosi Krstarica.

Podrazumijeva se – kao i kod ostalih alternativnih lijekova, prije konzumiranja treba se konsultovati sa odabranim ljekarom.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:Nezavisne