Novi osmijeh za dva do četiri dana

05.03.2024. - Zdravi kutak

Zdravlje zuba utiče na zdravstveno stanje cijelog organizma i zbog toga su redovni stomatološki pregledi poželjni, a stručnjaci bi rekli i da su obavezni

Uz stručno osoblje, udoban ambijent i savremenu tehnologiju zubarski pregledi i intervencije mogu biti ugodni za sve pacijente.

Za dva do četiri dana do savršenog osmijeha

Upravo takva atmosfera krasi stomatološku ordinaciju “Dr Stajčić” u Banjaluci.

Ordinacija “Dr Stajčić” posluje duže od 20 godina i opremljena je najmodernijim stomatološkim aparatima i materijalima u skladu sa svjetskim standardima.

I upravo povodom proslave 20 godina postojanja dodatno su modernizovali i proširili ordinaciju, te samim tim i povećali kapacitete i poboljšali kvalitet usluge.

Poslovni prostor ordinacije “Dr Stajčić” prostire na 210 kvadrata.

Sada ordinacija raspolaže sa šest stomatoloških stolica, posjeduju svoju hiruršku salu, najmoderniji digitalni rendgen i visok nivo pružanja usluge.

Ljekari

Na raspolaganju su sljedeći ljekari:

Danijel Stajčić, Miroslav Bajić,  Darko Đukić, Jelena Matić i Hana Bakrač.

“Digitalizacija je u stomatologiju ušla prije desetak godina i mi smo se trudili da pratimo korak sa vremenom. Nabavili smo prvo digitalni rendgen aparat, a kasnije ga zamijenili sa najmodernijim Planmeca ProMax 3D rendgen aparatom. Uskoro nam treba stići digitalni skrener, što će biti i nama i pacijentima olakšanje, jer više neće biti onih klasičnih uzimanja otisaka, bušenja – već će se sve to raditi digitalno. S druge strane ubrzaćemo posao i našoj tehnici koja će na lakši način moći napraviti zube i time skraćujemo, baš tako da kažem, proizvodnju zuba sa nekih sedam na dva do četiri dana. U skorijoj budućnosti planiramo nabaviti, u sklopu ZU “Dr Stajčić”, printer i glodalicu kako bi u roku od 24 časa od završenog brušenja pacijentu mogli omogućiti da dobije nove zube”, poručili su iz stomatološke ordinacije “Dr Stajčić”.

Usluge

U ordinaciji “Dr Stajčić” pacijentima su na raspolaganju sve stomatološke usluge u skladu sa najnovijim naučnim istraživanjima iz domena opšte stomatologije, oralne hirurgije i implantologije.

Dakle, pacijentima je na raspolaganju ortopansko snimanje zuba (snimak svih zuba), kao i rad sa visokoestetskim kompozitnim materijalima za izradu ispuna (“bijele plombe”) koji omogućavaju izuzetno vjernu rekonstrukciju oblika i boje zuba.

Takođe, pacijentima su na raspolaganju i izbjeljivanje potamnjelih zuba kao i cijelih zubnih nizova (ZOOM lampa), uklanjanje prirodnih anomalija u boji kao i gleđnih nepravilnosti, te preventivni zahvati, kontrole i održavanje saniranih zuba i gingive.

Postizanje visoke razine oralne higijene ultrazvučnim skidanjem zubnog kamenca kao i odstranjivanjem pigmentacija zuba u ordinaciji “Dr Stajčić” stručnjaci će obaviti pjeskarenjem natrij hidrogen-karbonatom – AIR-FLOW. Ovakav vid usluge naročito je koristan za pigmentacije koje su nastale uslijed konzumiranja cigareta.

Osim toga, pacijentima je u ovoj ordinaciji na raspolaganju i konzervativno liječenje korijenskih i periapikalnih infekcija (“granulomi”, “apscesi” i ostalo, te nadogradnja endodontski tretiranih zuba adhezivnom tehnikom pomoću kočića sačinjenih od karbonskih vlakana (CARBONITE POST), kao i kompozitnih vlakana (COMPOSITE POST). Takođe, nadogradnja se može postaviti odmah nakon dovršenog liječenja zuba i izvršiti rekonstrukcija krune zuba – na taj način istog dana pacijent napušta ordinaciju sa gotovim radom.

U ordinaciji “Dr Stajčić” pacijentima je na raspolaganju usluga izrade totalnih proteza, podlaganje proteza, djelomičnih proteza s zglobnim vezama (attachment) koje osiguravaju čvrsto povezivanje sa metalo-keramičkim mostom, a nalaze se unutar proteze i tako ne utiču na estetiku rada. Moguća je postava akrilatnih ili keramičkih zuba u proteze.

Takođe, mogu se javiti i pacijentima sa problemima škripanja zubima po noći (bruksizam), a stučno osoblje će im biti na raspolaganju.

U ponudi ordinacije “Dr Stajčić” je i usluga izrade i postavljanja bezmetalnih EMPRESS keramičkih krunica koje omogućavaju postizanje uistinu visoko vrijednih estetskih rezultata na zubima u frontalnoj regiji kao i radovi sa CERCON keramikom, kao i usluga postavljanja zubnog nakita (cirkoni).

Za oralno-hirurške intervencije (ekstrakcija mliječnih i trajnih zuba, ekstrakcija zaostalih korijenova, impaktiranih zuba, apikotomije, vestibuloplastika, sinus-lift) kao i za usluge iz oblasti implantologije (ugradnja ANKYLOS implanta) takođe se možete javiti ordinacij “Dr Stajčić”.

Tim

Osnivač i vlasnik ordinacije je mr sci dr stom. Aleksandar Stajčić, specijalista oralne hirurgije i implantologije, koji iza sebe ima dvadeset godina iskustva iz ovih oblasti. Završio je Master studije za oralnu implantologiju u Italiji na Universita Degli Studi Guglielmo Marconi u Toskani 2016. godine i svoje znanje nesebično dijeli sa kolegama u Banjaluci.

Tim ordinacije upotpunjuju dr stom. Miroslav Bajić, dr stom. Jelena Matić, dr stom. Darko Đukić i dr stom. Hana Bakrač, te zubni tehničari.

Iza svih njih stoji mnogo rada, edukacija, uspomena, nedaća, ali i neizostavan značaj timskog rada u stomatologiji.

Ipak, kako kažu, najljepši dio posla je kada pacijent, po završetku stomatoloških radova, prvi put u ogledalu ugleda svoj novi osmijeh i rasplače se sa osmijehom.

“Te suze radosnice, to je nešto najljepše što se može vidjeti”, kažu doktori u ordinaciji “Dr Stajčić”.

Radno vrijeme i lokacija

Radno vrijeme ordinacije je od ponedjeljka do petka od 09:00-19:00 časova i subotom od 09:00-1300 časova.

Stomatologija “Dr Stajčić” nalazi se u Jevrejskoj ulici 58 u Banjaluci, u neposrednoj blizini
Ekonomske škole i samog centra grada.

Rezervacija termina

Rezervacije termina moguće je izvršiti putem kontakt forme dostupne na sajtu ordinacije, kao i putem  mail adrese [email protected] ili pozivom na jedan od sljedećih brojeva 00 387 51 961-200 ili 00387 65 577-424, 00 387 65 808808 (Viber/WhatsApp).

Takođe, više informacija je dostupno i na Facebook stranici Stomatologija Stajčić, kao i na Instagram stanici @stomatologijastajcic.

Banjaluka.com