Vodi američku firmu sa vodopada u Jajcu (Video)

01.07.2022.

Kada radite ono što najviše volite i najbolje znate, te pritom ostvarujete profit i egzistenciju, zaista se možete smatrati srećnim čovjekom.

Od usputnog hobija do posla

Žan Anđić iz Jajca pravi je primjer toga, a posao kojim se danas bavi bio je samo usputni hobi jednog srednjoškolca.

U srednjoj školi Žan je počeo da istražuje kako da napravi svoj web sajt, a nakon izrade prve stranice dobija i prvi pravi projekat. Napravio je sajt za Centar za socijalni rad u Jajcu, sa kojima i danas sarađuje.

Programiranje – put kojim odlučuje da ide

Žan završava Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, ali ga životni putevi vode u drugom pravcu. Počinje da radi kao CNC operater u lokalnoj firmi u Jajcu.  Ipak, na kraju odlučuje da se vrati svom srednjoškolskom hobiju – programiranju.

“Shvatio da je programiranje put kojim želim ići, da želim time da se bavim profesionalno. Odlučio sam da se usavršavam u oblasti koja me zanima, kroz samostalno učenje, ali i kurseve, jer sam shvatio da se programiranje mnogo izmijenilo od mojih srednjoškolskih dana. I tako sam započeo svoju programersku karijeru”, kazao nam je Žan.

Na samom početku svoje programerske karijere, Žan je radio projekte za lokalne firme, a kako je od usputnog hobija, preko kursa dospio na direktorsku poziciju sestrinske firme američke kompanije Equus Group, Galop digital pogledajte u video prilogu.