“Božićno čudo”

22.12.2022. - Zanimljivosti
Nesvakidašnja priča o tome kako nikad ne treba odustati od potrage za kućnim ljubimcima ukoliko spletom okolnosti nestanu ili pobjegnu, raznježila je mnoge.

 

 

Ričard i Maria Prajs iz Španije nedavno su primili poziv iz Njujorka. Nisu se odmah željeli javiti misleći da je riječ o prevari. Međutim, kad je telefon ponovno zazvonio, ipak su digli slušalicu.

Jeste li vi imali crno-bijelu mačku – pitala ih je osoba s druge strane linije, prenosi „Vašington post“.

Njihov odgovor bio je “da”. Naime, par je imao mačku Mimi, koja je nestala 2012. godine.

Ričard i Maria tada su živjeli u Njujorku. Prilikom odlaska na odmor, stan i njihovu mačku čuvalo je nekoliko članova porodice. Jedan dan neko od njih nije bio dovoljno oprezan te je ostavio otvorena vrata od stana.

Mačka je brzo iskoristila priliku i iskrala se te joj se izgubio svaki trag. Ričard i Maria tražili su svoju ljubimicu više od godinu dana, ali njihova potraga je bila bezuspješna.

Prošle godine Ričard je otišao u penziju pa se porodica preselila u Španiju, ali nisu mijenjali brojeve mobitela. Neko je u Njujorku u sklonište donio crno-bijelu mačku, kojoj su očitali čip i pronašli njene vlasnike.

Ovo je zaista pravo božićno čudo – rekao je presrećni Ričard, koji je udomio Mimi 2010. godine i porodica je jako bila vezana uz preslatku crno-bijelu mačku. Kako su kasnije saznali, Mimi je sve ove godine bila vani. Prolaznici su je hranili, a neki ljudi su joj dopuštali da se preko zime ugrije u njihovom stanu.

Zahvaljujući osobi koja je donijela u sklonište i radnicima koji su se potrudili pronaći vlasnike, Mimi je sada je ponovno sa svojom porodicom.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske