“Hodnik” za 200 eura

30.03.2023. - Zanimljivosti

Oglas za garsonjeru u Novom Sadu koja podsjeća na pregrađeni hodnik privukao je pažnju na društvenim mrežama te su mnogi ostali u nevjerici zbog samog prostora, ali i cijene.

Objava apsurdnih oglasa za prodaju i izdavanje prilično upitnih prostora u susjednoj Srbiji postala je ustaljena pojava, a posljednji primjer u nizu privukao je pažnju na društvenim mrežama.

Naime, u Novom Sadu se stan koji zapravo podsjeća na pregrađeni hodnik izdaje za 200 eura mjesečno. Iako nije navedena njegova površina, fotografije prikazuju šta se sve nudi za taj iznos.

Vlasnik navodi da je riječ o garsonjeri za samca, a u cijenu od 200 eura je uključeno podno grijanje, internet, kablovska, struja i voda. Također, potreban je i depozit od 100 eura.

Nakon što je oglas objavljen, na društvenim mrežama su podijeljene fotografije stana, a mnogi su ostali u nevjerici da se ovakav prostor izdaje za spomenuti iznos.

Na Twitteru je jedan korisnik upitao “da li neko izdaje svoj hodnik za 200 eura?”, jer spomenuta prostorija zaista podsjeća na hodnik na čijem kraju se nalazi kupatilo.

Uzevši u obzir stanje na tržištu nekretnina u Srbiji i tamošnje cijene neki su se našalili da je ovo “najnormalnija nekretnina” u zemlji.

Izvor:Una/Foto: Twitter/@idobrocudnost