Nikad nije kasno: U 77. godini odlučila da ponovo “stane na ludi kamen”, šokirala “mladoženjom” | Bijeljina.com

Nikad nije kasno: U 77. godini odlučila da ponovo “stane na ludi kamen”, šokirala “mladoženjom”

18.05.2023.

Jedna 77- godišnja žena ispričala je kako se udala za ljubav svog života za sebe! Doroti Doti Fideli se u subotu vjenčala u domu za stare O'Banon Teras u Gošenu u Ohaju sa prijateljima i članovima porodice koji su gledali ovu solo-ceremoniju.

Majka troje djece i baka se jednom udala 1965. godine nakon brze ceremonije bez bilo kakvih svečanosti. Međutim, razvela se devet godina kasnije.

Nakon što se odrekla muškaraca, ideja da se uda za sebe pala joj je na pamet dok je bila u crkvi.

Ona je za Today.com rekla:

– Sa sobom sam već 40 godina. Jedan dan u crkvi mi je palo na pamet nešto što bi trebalo da uradim nešto posebno za sebe. Rekla sam, znaš šta, uradila sam sve ostalo. Što da ne? Ja ću se udati za samu sebe.

Nakon što je smislila koncept samostalnog venčanja, Fideli je pitala Roba Gajgera, upravnika u njenom domu za stare, da li bi on obavio ceremoniju.

Iako je u početku bio zapanjen njenim prijedlogom, polako je prihvatio tu ideju i pomislio da bi to bio dobar način da oda počast Fideli koja je “veoma nevjerovatna žena” i “uvijek je mislila na druge”.

Fidelinoj ćerki, Doni Penington, takođe se dopala ideja o samostalnom vjenčanju i ona je otišla da nabavi haljinu, obavi ketering i ukrasi mjesto uoči velikog događaja. Kao i svaka mlada na njen veliki dan, Fideli je rekla da je osjetila mješavinu nervoze i uzbuđenja.

Objasnila je:

– Ovo je nešto novo za mene. Nikada se ranije nisam ovako udavala. Za mene je to emotivno jer je ovo nešto što sam oduvijek željela – rekla je ona, prenose Magazin Novosti.

Fidelijino vjenčanje održano je u 15 časova u sali Doma penzionera. Dok se presvlačila u svadbenu odoru sa potpuno novim bijelim patikama, penzionerka je uzviknula:

– Nikad nisam mislila da ću ovako lijepo izgledati kao nevjesta.

Menadžer doma za stare Gajger rekao je da kasnija udaja u životu nije prvi san koji je Fideli ispunila tokom svog boravka u ustanovi.

Prije samo nekoliko godina sama je naučila da čita tako što je ostajala budna do “sitnih sati” da uči.

– Sada čitam više nego ikada, i treba mi neko vrijeme da pročitam samo jednu stranicu, ali nastavljam da čitam dok ne pomislim da sam dobio svaku riječ – rekla je.

Trenutno prvi put čita Bibliju.

Dajući nadu drugima koji tek treba da se vjenčaju ili žele svoje vjenčanje iz snova, ona je zaključila:

– Ljubav, ljubav je najvažnija stvar na ovom svijetu, a ako volite Boga i volite sebe, ovaj svijet će biti polje ruža. Ako to nije u kartama… onda postoji nešto što će vas usrećiti… i ispuniti vašu dušu.

Zatim je nastavila:

– Nalazim se na tački svog života u kojoj se sada radi o meni. Moja djeca su dobro, a moji unuci, jedno od njih će imati bebu… a ja imam trojke koje su sve završile fakultet. Dakle, moj je red da radim ono što želim – rekla je Doroti.

Izvor: Srpska info