Mačak bez ušiju zvijezda Instagrama

05.08.2022.

Potato je prilično popularan mačak iz Kine kojeg na Instagramu prati gotovo 18.000 ljudi. Ali on nije samo jedna slatka mačka, već je publici zanimljiv zbog neobičnog izgleda. Naime, Potato nema uši.

Bio je napušten i živio je na ulici, a onda je njega i njegovog prijatelja Horlicka udomila jedna žena. Kad je preminula 2016. godine, njeni ljubimci završili su na ulici. Nakon nekog vremena preuzelo ih je lokalno sklonište.

Njegov današnji vlasnik Karl (Carl) Leong sa suprugom je najprije udomio Horlicka i to nakon što je mačak dvije godine proveo u skloništu. Nakon nekoliko mjeseci su odlučili da žele još jednu mačku, pa su se vratili u isto sklonište. Odabrali su Potatoa isključivo zato što je bio Horlickov prijatelj.

Nedugo nakon drugog udomljenja, veterinar im je saopštio lošu vijest: mačak ima tumor na ušima. Morali su ih amputirati, ali sluh mu je spašen. Nakon toga mu je vlasnik otvorio profil na društvenim mrežama zbog toga što je uvjeren da njegov mačak drugim ljudima donosi pozitivnu energiju.

Izvor:Avaz/Foto: Instagram