WhatsApp sprema nešto do sada “neviđeno” i odlično

11.02.2024. - Zanimljivosti

Aplikacija WhatsApp jedna je od najpopularnijih na svijetu u svom segmentu, a sada sprema nešto što će oduševiti korisnike.

Responsive image

Zbog evropske regulative, WhatsApp bi uskoro mogao da omogući korisnicima da se unutar same aplikacije dopisuju sa nekim ko koristi drugu, konkurentsku platformu.

U praksi, to znači da ako vi imate WhatsApp a neko drugi Viber, Telegram, Messenger itd, moći ćete bez problema da se dopisujete.

O ovome pisao i specijalizovani sajt Wired, koji je čitav poduhvat nazvao “nezamislivim”, ali su napomenuli i da još nije poznato šta kompnija Meta sprema u praksi, odnosno sa kojim bi sve aplikacijama WhatsApp mogao da bude kompatibilan.

“Postoje tenzije u vezi sa tim kako da ponudimo interoperabilnost sa trećim stranama, a da istovremeno sačuvamo privatnost i bezbjednost samog WhatsAppa. Prilično smo zadovoljni onim što smo do sad postigli”, rekao je za Wired jedan od direktora ove platforme, Dik Brauer.

U početku, u fokusu interoperabilnosti biće tekstualne poruke, slike, video i audio zapisi, kao i datoteke. Što se tiče grupnih razgovora i glasovnih poziva, to će morati da sačeka još malo.

Izvor: Bl portal