Kako iz Banjaluke za 43.5 evra da odete u Gdansk i vratite se?

03.06.2022. - Zanimljivosti

Uvođenje novih avio linija iz Banjaluke je velikom broju građana pomoglo da putuju na brojne svjetske destinacije i gradove širom Evrope. Svi oni koji prate aktivno web satjove kompanija za avio letove mogu vidjeti da za dosta male iznose naši sugrađani mogu da proputuju i Evropu pa i šire. Ovaj put Vam donosimo let za Gdansk, koji se nalazi u Poljskoj na obali Baltičkom mora.

O Gdansku
Gdansk je veličine dvije Banjaluke. Četvrti je po veličini u Poljskoj i najvažnija luka za pomorski saobraćaj ove države.

Istorija grada je bogata, sa periodima poljske, pruske i njemačke vladavine, i periodima autonomije kao slobodne gradske države.

Važna brodograditeljska luka i trgovačka tačka još od srednjeg vijeka, 1361. godine postaje članica Hanze koja je kroz nekoliko vijekova definisala njen ekonomski, demografski i urbani pejzaž. Od 1918. do 1939. Gdansk je ležao u spornom poljskom koridoru između Poljske i Njemačke; njegov dvosmislen politički status stvorio je tenzije koje su kulminirale invazijom na Poljsku i prvim sukobom u Drugom svjetskom ratu kod obližnjeg Westerplattea.

U gradu se takođe održava Sajam Svetog Dominika, koji datira iz 1260. godine, koji se smatra jednim od najvećih trgovačkih i kulturnih događaja u Evropi. Gdansk je takođe bio na vrhu ljestvice za kvalitet života, sigurnost i životni standard širom svijeta, a njegov istorijski centar grada je naveden kao jedan od nacionalnih spomenika Poljske.

Kako otputovati za 43,5 evra u Gdansk i vratiti se?
Do Gdanska je najlakše doći jeftinom avio letom iz Banjaluke, preko Stokholma. Cijena karte do Stokholma je 9,99 EUR, a iz Stokholma do Gdanska je cijena 4,98 EUR u jednom smjeru. Evo i preporuke sa datumima i vremenom polaska i povratka:

Banjaluka.com