Gdje su danas dječaci iz kultne scene filma “Lepa sela, lepo gore”

15.06.2022.

Scena iz legendarnog filma “Lepa sela lepo gore”, u kojoj dječaci Milan i Halil idu u “štetu” sa teta Đanom, koju je tumačila pjevačica Mica Trofrtaljka, ušla je u istoriju domaće kinematografije.


Rečenica “Ajde, Halile, ti ga prvi zalilaj” iz pomenutog filma svima je ostala u sjećanju, a u šali je, i dan-danas, izgovaraju kako starije, tako i mlađe generacije.

Malog Halila je glumio Miloš Đuričić iz Višegrada, koji se nakon ove uloge odselio, te i danas živi u Austriji. Oženio se, bavi se transportom i ima dvojicu sinova, a kako je jednom prilikom ispričao, život ga nije mazio.

“Imao sam veliku želju da postanem glumac. Nažalost, sudbina me je natjerala da dođem u Austriju. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Majka je otišla za Austriju, a ja sam ostao s tatom u Višegradu”, ispričao je Miloš.

Miloš je dodao i da mu je otac preminuo nakon snimanja filma.

“Nisam imao kod koga da budem. Majka me je odvela i to je bio kraj jedne možda sjajne karijere. U Austriji živim od 1998. godine. Završio sam gastronomiju i poslije toga sam se oženio. Život me nije štedio i mnogo sam se napatio u novoj tuđoj zemlji”, rekao je Đuričić.

S druge strane, njegov drugar iz filma, Milan, kojeg je tumačio Admir Šehović, se i dalje bavi glumom, uglavnom u pozorištu. Rijetko se pojavljuje u medijima, ali ostala su mu sjećanja na snimanje.

Jednom prilikom je ispričao kako najviše pamti scenu kada mora Micu Trofrtaljku da udari kamenom u glavu.

“Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživio kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odletjeti u provaliju”, ispričao je svojevremeno Admir.

izvor:nezavisne/FOTO: printscreen