Sezona je slava i proslava, otkrijte koji ste tip gosta za stolom

16.11.2023. - Zanimljivosti

Srpska slava je običaj koji se jedinstveno upražnjava u našoj zemlji i kao društveno-kulturni običaj isključivo se vezuje za srpski narod.

slava

Tada se okupljaju porodica i prijatelji kod domaćina na ručku. Tom prilikom se možete uočiti dosta različitih vidova ponašanja za stolom a kako se hraniš, tako živiš ova modifikovana verzija stare izreke “ono si što jedeš” ima svoje uporište u analizi tipova ličnosti na osnovu odnosa prema hrani.

Evo kako se različiti načini ponašanja za stolom odražavaju na karakter:

Oni koji jedu sporo

Osobe koje uživaju u svakom zalogaju i aktivno razgovaraju jedu, pokazuju da su svjesne trenutka i žive život punim plućima. Na poslu su opuštene i ne osjećaju pritisak vremena, često su sklone kvalitetnim međuljudskim odnosima.

Oni koji jedu na brzinu

Osobe koje prve završe s obrokom često su takmičarski nastrojene, dobro se snalaze pod pritiskom, ali im može nedostajati spontanost u međuljudskim odnosima, te mogu djelovati površno.

Organizatori

Osobe koje preferiraju red i pravilo, raspored hrane u tanjiru obično su organizovane i disciplinovane. Sklone su analizi i proučavanju, ali imaju manje prijatelja zbog svoje stroge prirode.

Avanturisti

Oni koji vole da probaju i nešto novo i nepoznato često su otvoreni za rizik i nove ideje. Ovi avanturistički pojedinci često su lideri, imaju mnogo prijatelja i hrabro prilaze izazovima.

Mikseri

Osobe koje uživaju u miješanju različitih ukusa pokazuju jak karakter i sposobnost preuzimanja složenih zadataka. Na poslu su cijenjene, a privatno su otvorene i društvene.

Oni koji uživaju

Osobe koje hrskaju, mljackaju i uživaju u svakom zalogaju imaju bezbrižan duh i često slijede svoje principe i želje, bez obzira na tuđa mišljenja.

Stratezi

Ovi pojedinci pažljivo posmatraju svaki obrok i unaprijed planiraju sve. Spremni su za svaku situaciju, a u ljubavi očekuju partnera koji će pratiti njihovu stratešku igru.

Probirači

Osobe koje izbjegavaju određenu hranu ili imaju stroge preferencije često su teško prilagodljive, izbegavaju rizik i nisu sklone promenama, čak i kad je riječ o sitnicama.

Izvor: Srpskainfo