Nastavio da radi u restoranu brze hrane

26.08.2023. - Zanimljivosti

Zamislite da se ujutro probudite i imate novac za otplatu kredita za stan, za kuću na moru, možete se riješiti starog automobila koji se kvari, staviti ušteđevinu za djecu… Ništa nije nemoguće, pa ni to.

Jedan takav sretnik bio je Bred Djuk, menadžer iz Ajdaha u SAD, koji je u igrama na sreću 1995. godine osvojio nevjerovatnih 85 miliona dolara.

Nije poludio od toliko novca niti je dan-noć slavio, nije kupio vile ni luksuzne automobile.

Prvo je odveo svojih 17 prijatelja na duži odmor na Tahiti, otplatio je stambeni kredit i studentski kredit.

Kupio je polovan auto, radi svoj posao, a o ostatku novca pobrinuli su se finansijski stručnjaci.

Bred danas na računu ima dvostruko više od onoga što je uložio. I tako je finansijski osigurao generacije svoje porodice.

Pametno je razmišljao i Luk Pitard iz Velike Britanije, koji je 2008. godine osvojio 1,3 miliona funti u igrama na sreću. Iako su svi mislili da ovaj otac troje djece više neće kročiti nogom u McDonald's, u kojem je do tada radio – to se nije dogodilo.

Prestao je raditi neko vrijeme, ali ga nije usrećio višak vremena i novca. Shvatio je da mu nedostaju posao i radne kolege pa je zamolio svog šefa u McDonald'su da ga vrati na staro radno mjesto, prenosi “Net.hr“.

Nastavio je da se rano budi i zarađuje šest funti na sat.

“Iskreno, ne odgovara mi da ljenčarim po cijeli dan. Mlad sam i vrijedan, a rad nikome nije naštetio. Po cijele sam dane ležao na kauču i gledao TV. Pa koju normalnu osobu takav način života može usrećiti? Kad mi je napokon bilo svega dosta, nazvao sam šefa i zamolio ga da me vrati na staro mjesto”, kazao je Luk, koji je dio novca potrošio na vlastito vjenčanje i putovanje na Kanarska ostrva te za kupovinu kuće.

Izvor:Net.hr