Kada je pravo vrijeme za skidanje novogodišnjih ukrasa

15.01.2024. - Zanimljivosti

Feng šui stručnjaci otkrili su da je krajnje vrijeme da se pozdravite sa jelkom i prazničnom dekoracijom.

praznici

Sa dočekom Pravoslavne Nove godine proteklog vikenda, praznična sezona je i zvanično završena.

To sa sobom donosi i svijest da se bliži trenutak da raskitimo jelku i uklonimo novogodišnju i božićnu dekoraciju iz doma, sa terase, iz dvorišta.

Ovaj trenutak najteže pada djeci i zaljubljenicima u praznične ukrase, ali sve ima svoj kraj! Da li znate kada je pravo, da ne kažemo krajnje vrijeme da se pozdravite sa jelkom i prazničnom dekoracijom?

Feng šui učenje kaže da ukrase i jelku ne bi trebalo držati dugo nakon praznika, jer to znači da “ostajete u prošlosti, umjesto da idete u budućnost, u proljeće koje dolazi”. Generalno, ovo istočnjačko učenje smatra kako ne u kući ne treba držati ništa što je ispunilo svoju svrhu.

Prema nepisanom Feng šui pravilu, jelku bi navodno trebalo ukloniti do 18. januara.

Neki, pak, kažu da to zavisi od toga kada ste dekorisali kuću. Što više vremena prolazi, to je gore, jer se na svim tim ukrasima nakuplja prašina.

Naravno, ako vi tako želite, dekoraciju možete držati koliko god vam je drago, ali ako je u pitanju prirodna jelka, budite oprezni ako joj opadaju iglice ili je drvo vidno dehidriralo, naročito ako u blizini imate izvor struje. Takođe, ako osjećate miris vlage oko jelke, krajnje je vrijeme da je raskitite i vratite prirodi.

Izvor: Novosti Magazin