Očna klinika “Apolon” Bijeljina organizovala godišnji stručni skup sa međunarodnim učešćem (Foto, Video)

16.12.2023. - Vodič kroz grad

Očna klinika “Apolon”, čiji su osnivači bračni par, doktori Damjan i Maja Kepeski, organizovala je danas u Etno selu “Stanišići” godišnji naučni skup s međunarodnim učešćem o dostignućima i rezultatima refraktivne hirurgije.

Osnovni cilj ovakvih stručnih skupova je razmjena znanja i iskustava, kako bi se pacijentima pružila jedinstvena prilika da se osjećaju sigurno i relaksirano u procesu oslobađanja tereta naočara i sočiva.

 Dr Damjan Kepeski, osnivač, direktor i glavni hirurg Očne klinike “Apolon”, kaže da nova očna klinika, koja je otvorena u Ulici kralja Dragutina 111, kod restorana “Pet jezera”, postoji od avgusta ove godine.

“Klinika je logičan nastavak naše dugogodišnje prakse u Ordinaciji “Vlajko Lukić” u Bijeljini. Pojavila se potreba za većim, modernijim prostorom, sa modernom opremom i stručnim konsultantima iz svih područja oftalmologije. Što se tiče današnjeg stručnog skupa, željeli smo da podijelimo iskustva i znanje i da sve to primijenimo u svakodnevnoj praksi sa našim dragim kolegama iz regije. Znanje i iskustvo koje posjeduju stručnjaci poput Mirka Jankova, Nenada Petrovića, Josipa Kneževića, Branke Urošević Marjanović i Miodraga Vojčića je neprocjenjivo. To je bila primarna ideja organizovanja današnjeg skupa u Etno selu “Stanišići”.

Moderna oftalmologija ne poznaje i ne priznaje granice

Što više vremena provoditi u prirodu

Ljudski vid je specifična oblast, pogotovo ukoliko govorimo o savremenoj zdravstvenoj zaštiti, jer je izložen brojnim problemima, počevši od uticaja zagađenja vazduha, prašine, štetnih čestica, pa do prekomjerne upotrebe mobilnih telefona i računara.

 

Ponosni na saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz ove oblasti

Tehnologija je puno uznapredovala i pojavila su se multifokalna sočiva koja mogu da poboljšaju vid na svim distancama, za razliku od laserske korekcije dioptrija na rožnjači, o čemu više može pričati naš konsultant profesor dr Mirko Jankov. Naš konsultant je i dr Josip Knežević, iz Kliničkog centra u Zagrebu, vrhunski estetski hirurg, a ponosan sam na sve naše saradnike koji su ponikli s ovih prostora i oni su izuzetno uspješni u svijetu.

Neki od njih, kao što su dr Branka Marjanović Urošević i dr Miodrag Vojčić rade na Moorfields klinici u Londonu, po svim parametrima, najvećoj i najboljoj oftalmološkoj klinici u svijetu. Ponosan sam što su oni naši saradnici, što dolaze da pomažu nama i našim pacijentima, a uvijek su spremni da podijele svoja iskustva sa kolegama. Ovakvi stručnjaci nas predstavljaju na najbolji mogući način u svijetu, jer je riječ o vrhunskim i izuzetno  cijenjenim stručnjacima. Ponosan sam što su i oni dio  priče Očne klinike “Apolon”.

Dr Damjan Kepeski kaže da je tehnološki napredak u posljednjih petnaestak godina nevjerovatan, tako da se podrazumijeva permanentno učenje i usavršavanje.

 “Ukoliko niste u toku, onda zaostajete i kaskate u tom smislu. Nevjerovatno je koliko tehnologija utiče na naš vid.

Čuvanje vida je izuzetno uspješna hirurgija, jer u 99 odsto slučajeva imate uspješne intervencije. Radi se u lokalnoj anesteziji i pacijenti su izuzetno zadovoljni. Studije su potvrdile da je zadovoljstvo pacijenata na nivou većem od 90 odsto, tako da i pacijenti sami drugima preporučuju takve intervencije. U zajedništvu sa tehnološkim napretkom, naše znanje i iskustvo dolazi do punog izražaja. Smatram da smo  dostigli savršenstvo u ovoj oblasti hirurgije i u samoj struci”, ističe doktor Damjan Kepeski.

Bijeljina.com