Zrinjski počeo pripreme

09.01.2024. - Sport

Došao sam u Zrinjski da budem prvi, poručio je crnogorski stručnjak Željko Petrović koji će u nastavku sezone sa klupe voditi aktuelne šampione M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine i osvajače Kupa BiH, fudbalere Zrinjskog.

sport

“Plemići“ su današnjim okupljanjem u Mostaru počeli pripreme za drugi dio sezone u koji ulaze sa druge pozicije na tabeli bh. elite iza banjalučkog Borca, ali nasljednik Krunoslava Rendulića najavljuje da će u proljetnom dijelu to promijeniti.   

“Nisam došao da budem treći, četvrti ili peti. Može se dogoditi da budeš drugi, da imaš peh, ja sam ovdje došao da budem prvi. Pogledao sam preko 30 utakmica Zrinjskog, posebno u zadnja dva mjeseca. Došao sam raditi, mnogo je ovdje stvari dobro napravljeno. Sve što je dobro ostaće i dalje, svojim kolegama u klubu sam objasnio što ćemo raditi i zašto, trebamo što prije jedni druge shvatiti. Potreban nam je jedna sedmica, a mislim da će iza toga biti sve na top razini“, mišljenja je Petrović.

Istakao je kako nikada u životu nije imao tako dobar osjećaj od prvog dana.

“Treba ponoviti sve već učinjene velike stvari, Zrinjski treba igrati Evropu stalno, ljudi u klubu znaju moje ambicije. Cilj mi je prenijeti iskustvo iz svih klubova koje sam trenirao, pokušaću da na naš mentalitet dodamo ono što je dobro. Nadam se da će svi igrači biti zdravi, Zrinjski je u prvom djelu sezone odigrao 33 utakmice, a to je teško i za Manchester Siti. Veliki kompliment za igrače, trenere, ljude u klubu, koji su izašli tako pozitivno u Evropu“, rekao je Petrović.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: HŠK Zrinjski