Rafael Nadal preskače Australijan open

07.01.2024. - Sport

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Australijan openu.

Responsive image

On je saopštio da ima rupturu mišića i da se vratio u Španiju, te da trenutno nije spreman da se takmiči na najvišem nivou.

Podsjetimo, Rafa se vratio ove sedmice na teren poslije 349 dana pauze. Prošao je dva kola u Brizbejnu, a onda je u četvrtfinalu eliminisan od domaćeg tenisera Džordana Tompsona.

“Zdravo svima, tokom svog posljednjeg meča u Brizbejnu, imao sam mali mišićni problem koji znate da me je zabrinuo. Kada sam došao u Melburn, otišli smo na snimanje, i imam mikrorupturu mišića – ne na istom mjestu na kojem je bila prethodna povreda, što je dobra vijest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou koji zahtevaju mečevi na tri dobijena seta. Letim za Španiju da se vidim sa svojim doktorom, da dobijem terapiju i da se odmaram“, napisao je Nadal i dodao:

“Radio sam veoma naporno tokom prethodne godine kako bih se vratio, i uvijek sam spominjao da mi je cilj da za tri mjeseca da budem na svom najboljem nivou. Tužna vijest jeste što neću moći da igram pred nevjerovatnom publikom u Melburnu, ali ovo nisu vrlo loše vijesti, pozitivno gledamo na nastavak sezone. Zaista sam želio da igram u Australiji, odigrao sam nekoliko mečeva zbog kojih sam zadovoljan i pozitivan. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro“.  

Izvor: Nezavisne