Nesebična podrška „Autoputeva RS“ banjalučkom šampionu RK „Borac“

22.02.2024. - Sport

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Nedeljko Ćorić posjetio je Rukometni klub „Borac“, jedan od najtrofejnijih i najuspješnijih sportskih kolektiva u Banjaluci i Republici Srpskoj, koji je grad na Vrbasu proslavio i van granica bivše Jugoslavije.

U Trofejnoj sali RK „Borac“, Ćorić je imao priliku da iz prve ruke, od članova Uprave kluba sazna nešto više o slavnom putu banjalučkog rukomentnog giganta, koji se sada već daleke 1976. godine popeo i na krov Evrope.

Naime, te godine RK „Borac“ Banjaluka osvojio je prvenstvno, kup i titulu prvaka Evrope, a jednakim sjajem sijao je i na domaćem terenu, te će ostati upisan kao višestruki šampion i osvajač kupa bivše SFR Jugoslavije.

“Zadovoljstvo mi je što smo večeras ovdje zajedno prošli kroz slavnu istoriju RK „Borac“, za koji mogu slobodno da kažem da je najsportskiji brend Banje Luke i vjerovatno jedan od najtrofenijih klubova, koji imamo na ovim prostorima. Ovdje se vidi pravo bogatstvo tradicije i svega onog, što je obilježilo postojanje RK „Borac“.

Ono što me posebno iznenađuje jeste entuzijazam članova Uprave i njihova odlučnost da i danas dosegnu te visine, na kojima je nekada RK „Borac“ vladao na prostorima bivše Jugoslavije i u Evropi. Prepoznaje se ta želja i htijenje ljudi, koji u ovu priču ne ulažu samo svoje vrijeme i novac, već i ogromnu emociju”, naglasio je Ćorić, dodavši da toplo preporučuje svima da posjete Trofejnu salu RK „Borac“, jer ono što ovdje može da se vidi, teško može da se prepriča.

JP „Autoputevi Republike Srpske“, rekao je Ćorić, želi i namjerava da ostvari saradnju sa uspješnim sportskim kolektivima u Srpskoj, a nema sumnje da RK „Borac“ i te kako zaslužuje tu pažnju i podršku.

“Trudićemo se da i danas i ubuduće, na svaki mogući način, kao društveno odgovorna kompanija, podijelimo sve njihove uspjehe i da im poželimo da u narednom periodu dostignu zacrtane ciljeve, ali i da se kompletna zajednica na neki način malo više okrene ka sportu i djeci, da shvatimo važnost sporta. Važno je da budemo podrška, ne mora to biti samo finansijski, već kao navijači i simpatizeri, koji podržavaju i vole svoj klub, kako bi i šira društvena zajednica prepoznala ovaj rad i entuzijazam, da zajedno sa njima dijelimo te trenutke sreće i ponosa. Sport je upravo ono što nas uči pozitivnom stavu o životu i oblikuje nas u bolje ljude, spremne da urade sve što za dobrobit onih najvažnijih, a to su naša djeca”, zaključio je Ćorić.

Predsjednik Kluba Igor Jovanović zahvalio je predstavnicima JP „Autoputevi Republike Srpske“ na posjeti i donaciji, naglasišvi kako je ovo prilika da direktoru Ćoriću predstave to po čemu je to RK „Borac“ poznat u svijetu vrhunskog sporta, da na jednom mjestu vidi sve trofeje i priznanja, ali i da se upozna sa trenutnom situacijom u klubu.

Bijeljina.com