Početak koji obećava

31.01.2024. - Sport

Iza fudbalera Radnika je desetak uvodnih dana priprema kojima je šef stručnog štaba Bijeljinaca Velibor Đurić zadovoljan.

Responsive image

Treninzi se odvijaju planiranom dinamikom, vrijeme ide naruku igračima jesenjeg šampiona Srpske, a odigrana je i prva kontrolna utakmica u kojoj su igrali neriješeno protiv OFK Beograda (1:1).

Strijelac jedinog gola za domaću ekipu na utakmici, koja je odigrana na pomoćnom terenu sa vještačkom travom Gradskog stadiona u Bijeljini, bio je Ognjen Ristanović.

“Za sada sve ide planiranom dinamikom i mogu reći da je ovo početak koji obećava. U meču sa Beograđanima, koji se bore za ulazak u Superligu Srbije, pružio sam priliku svim igračima koji konkurišu za dres i svi su imali priliku da pokažu u kakvom su stanju, prije svega fizičkom u ovom trenutku”, naglasio je Đurić.

U ovom zimskom roku bilo je veoma prometno u bijeljinskom klubu.

“Novi članovi Radnika za sada su postali: Dejan Živković, Nebojša Gavrić, Luka Cucin, Staša Baštić i Damjan Gojkov. U narednim danima očekuje još neko novo ime. Rastali smo se Milanom Lalićem, Pavlom Maletićem i Jovanom Kačarevićem. Međutim, siguran sam da će biti još odlazaka”, nastavio je Đurić.

Njegovi izabranici u subotu će odigrati drugi kontrolni susret u kojem će im rival biti Loznica.

“Sve do 8. februara treniraćemo na našem pomoćnom terenu sa vještačkom travom, a onda pripreme nastavljamo u Metkoviću gdje ćemo ostati deset dana. U planu je da tamo odigramo dvije utakmice. Rivali će biti Lučko i Kruševo, a u povratku ćemo se sastati sa zeničkim Čelikom. Poslije toga imaćemo još generalnu provjeru 24. februara, ali još ne znamo ko će nam biti rival”, istakao je Đurić.

Iako su jesen završili na prvoj poziciji, trener Bijeljinaca smatra da ima još mnogo bitaka da bi se primat sačuvao.

“Iako imaju bodovni zaostatak za nama Laktaši i Rudar Prijedor su i dalje u igri. Ima još mnogo da se igra, proljeće je uvijek teže od jeseni za sakupljanje bodova, tako da sigurno neće biti lako sačuvati lidersku poziciju. Ipak, vjerujem da ćemo pripreme odraditi najbolje kako znamo, da će nas mimoići povrede i da će sve to dati dobre rezultate u nastavku sezone”, dodao je Đurić.

Izvor: Glas srpske