Uspješna atletska godina za braću Seniće (Foto)

13.01.2023. - Izbor urednika

Dragan Senić učenik osmog razreda za samo šest mjeseci treniranja u AK “Atletik Bijeljina”, postigao je zavidne rezultate u atletici, dvostruki je prvak RS i treći u BiH u disciplinama 600m i 2000m.

Kako i sam kaže za portal Bijeljina.com zahvaljujući svakodnevnom treniranju i stručnim savjetima svojih trenera uspio je da postane prvak RS.

“Takmičarska godina je završena 24. i 25. decembra u Beogradu na Partizanovom mitingu budućih šampiona, kada sam zauzeo 3. mjesto u disciplini 800m ,a samo dan kasnije na Zvezdinom novogodišnjem mitingu u trci na 800m takođe zauzimam 3. mjesto sa oborenim ličnim rekordom 2,25,34 gdje mi je za 20 stotinki izmaklo srebro”,kaže Dragan.

Dodaje da mu je veliko zadovoljstvo trenirati sa Emom Kovač koja je već četiri godine za redom od strane Atletskog Saveza RS proglašena za najbolju atletičarku RS u svojoj uzrasnoj kategoriji. Takođe je višestruki šampion RS i BiH na 600m, 1000m 2000m, dok je za juniore vicešampion BiH i RS na 400m i 800m rekorderka BiH u dvorani u disciplini 600m i prvak Vojvodine za mlađe juniore na 800m.

Pored svega Dragan je odličan učenik i ni jedan trening ne propušta. Najveća podrška mu je porodica, kao i dva mlađa brata koji su takođe članovi AK Atletik.

Nikola Senić i Luka Senić kao najmlađi član kluba sa svojih 5 godina je uspio da se okiti sa dva zlata i dvije bronzane medalje takođe za samo šest mjeseci aktivnog treniranja.

I za kraj mladi Dragan Senić nam otkriva da je njegova želja da Bijeljina dobije atletski stadion na kom bi mogli da treniraju i pripremaju se za buduća takmičenja, ali i da mogu da ugoste atletičare iz cijelog regiona.

Bijeljina.com