Saša Kajkut imenovan za direktora omladinske škole Borca

11.01.2024. - Sport

U klubu je od malih nogu, a u Borčevom dresu tresao je mreže kao od šale i postao je jedan od najboljih strijelaca u istoriji kluba.

fudbal

Sada ga čeka novi izazov i nova uloga.

Saša Kajkut imenovan je za direktora omladinske škole FK Borac i od sada će voditi brigu o radu svih selekcija koje predstavljaju budućnost kluba.

“Za mene je velika čast, ali i odgovornost što sam imenovan za direktora omladinske škole FK Borac. Moja želja je da nastavimo sa daljim razvojem omladinske škole koja se diči ogromnim talentom u svim selekcijama. Na nama je da im pružimo sve uslove za dalji napredak i da, zajedničkim snagama, damo sve od sebe da jednog dana zaigraju u seniorskom pogonu našeg kluba. Naravno, uz fudbalski razvoj, naša obaveza je i da od njih stvorimo dobre ljude. Uvjeren sam u dobre rezultate, a do njih možemo doći samo napornim radom na i van terena.“ , rekao je Kajkut.

Omladinska škola u narednom periodu nastaviće svoj dalji razvoj.

“Čeka nas puno posla, a želja svih je da omladinska škola našeg kluba preraste u akademiju po uzoru na evropske klubove. FK Borac je odavno prepoznat kao idealna sredina za razvoj mladih fudbalera i želimo da tako ostane, te da dodatno poboljšamo uslove za rad svih mladih fudbalera, ali i trenera“, rekao je Kajkut.

Saša Kajkut ostavio je neizbrisiv trag u ovdašnjem fudbalu, a tokom karijere nastupao je za klubove u Grčkoj, Kini, Moldaviji i Hrvatskoj.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: FK Borac