Trofej za MVP-ja ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću

25.01.2024. - Sport

Regionalna ABA liga donijela je odluku da se trofej za najboljeg košarkaša ABA lige ubuduće zove po prerano preminulom Dejanu Milojeviću, potvrđeno je na sajtu takmičenja.

Responsive image

Odluka je donijeta jednoglasno, pošto su svi klubovi glasali da trofej ponese ime po velikanu regionalne košarke, koji je veliki trag ostavio igrajući u Partizanu, kao i FMP-u i Budućnosti, a potom vodeći Megu i Budućnost kao trener.

ABA liga navodi da je Milojević bio igrač, trener, a prije svega sjajan čovjek, koji je podario svima mnogo legendarnih momenata, kako na terenu, tako i van njega.

Kao igrač, Milojević je u ABA ligi postavio neke od rekorda koji su tu i dan-danas, poput onog koji kaže da je najbolji poenter za sezonu 2004/05, ali i da ima najbolji indeks na nekoj utakmici ikada, ostvaren 3. januara 2004. godine na meču Budućnosti protiv Lovćena (59).

Tokom karijere, uspio je da osvoji titulu MVP-ja tri sezone u nizu.

Kada je riječ o njegovom trenerskom poslu, dva puta je nastupio u finalu – 2016. godine sa Megom i 2021. godine sa Budućnošću.

ABA liga ističe da će na ovaj način sjećanje na Dejana Milojevića kao igrača i trenera postati vječno i od sada će se MVP trofej sa njegovim imenom dodjeljivati svake godine.

Izvor: ATV