Duško Vujošević zaplakao i otkrio nepoznate detalje o smrti Milojevića (Video, Foto)

18.01.2024. - Sport

Nekadašnji srpski košarkaš i trener, Dejan Milojević, preminuo je u srijedu u 47. godini poslije srčanog udara.

Responsive image

Od njega se oprašta čitav košarkaški svijet, a posebno slomljen je legendarni trener Duško Vujošević.

On je, gostujući u jutanjem programu TV Nova, zaplakao kada je pričao o Milojeviću.

“Juče poslije dijalize zvao me je Milenko Tepić i pitao me: ‘Jesi li čuo za Milojevića?’ Rekao mi je da je imao težak infarkt i da je pitanje da li će da preživi. Bio sam zaprepašćen. Poslije se ispostavilo da do operacije nije sat i po imao dotok kiseonika, da je to eksplodiralo. Vjerovatno će se pokazati da je tromb začepio neki krvni sud”, rekao je on, pa u suzama dodao:

FOTO: TV NOVA/SCREENSHOT
FOTO: TV NOVA/SCREENSHOT

“Neko mi je poslao sliku njegovog sina sa porukom “bio si mi sve”…

Nastavio je potom Vujošević.

“Upoznao sam jednog fantastičnog čovjeka. Za njegov razvoj u startu je zaslužan Miša Lakić iz Beovuka. Dejan mu je bio zahvalan zbog toga. On je bio jedan od rijetkih ljudi koji je imao zahvalnost”, iskreno je govorio Dule, pa se dotakao i povreda sa kojim se Milojević mučio:

FOTO: TV NOVA/SCREENSHOT
FOTO: TV NOVA/SCREENSHOT

“Medicina sportska je bila manje razvijena. On nije imao koljeno, ukrštene ligamente nije operisao. Svojim radom na kvadricepsu i zadnjoj loži uspio je da igra sa tim. Svaki trening za te dvije godine odradio je najbolje što je mogao. Čini mi se da nijedan nije propustio. Svaku utakmicu je odigrao na maksimalnom nivou. On je volio košarku i familiju iznad svega”.

Istakao je i kako mu je Dejan Milojević uvijek čuvao leđa:

“Pokušavali su da me smijene u jednom periodu, ali Dejan mi je čuvao leđa. Vratio se poslije inostranstva u Partizan, potpisao dobar ugovor, ali je tada shvatio da ne može više da igra sa tim koljenom i pocijepao je taj ugovor, nije htio da uzima pare. Rijetko bi ko to uradio. Teško mu je to palo kada je napustio košarku. Tu ljubav je prebacio na trenerski posao. Otišao je u Megu, a uspjeh tog kluba vezan je za njega”.

Za kraj, Duško Vujošević je zaključio:

“Bio je izuzetan čovjek i igrač. Bio je neko s kim bi mogao u rat da ideš. To je bilo srce od čovjeka”.

Izvor: Srpska info