Novak Đoković nije favorit za osvajanje Rolan Garosa

15.02.2024. - Sport

Iako je ostalo još mnogo vremena do početka Rolan Garosa, svjetske kladionice su se već predodredile što se tiče favoritske uloge na drugom grend slemu u sezoni i kako sada stvari stoje, Novak Đoković je drugi u redu za titulu u Parizu.

Responsive image

Čudan odnos ekspertskih bukmejkera trenutno je na snazi, jer su su aktuelnog šampiona Rolan Garosa i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića ipak stavili iza glavnog favorita sa kvotom 3.5.

Prvi, i to ne za baš malu decimalu, stoji Karlos Alkaras.

Španac se trenutno kotira na 2.8 kvotu, dok je na trećoj poziciji aktuelni vlasnik trofeja Australijan Opena, Janik Siner (6.5 kvota).

Očekuje se i povratak Rafaela Nadala, višestrukog šampiona pariskog grend slema, a on u ovom momentu deli šanse sa Sinerom (6.5 kvota).

Iako se još uvijek ne razmišlja o tom turniru, šanse iz sjenke se daju dvostrukom finalisti Rolan Garosa, Kasperu Rudu, ali i Aleksandru Zverevu (obojica na kvotu 13). Ispred njih je trenutno i Holger Rune sa kvotom 12.

Tu su još i Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, dok ostali imaju znatno manje šanse, ukoliko se pitaju svjetske kladionice.

Naredni turnir na kojem ćemo vidjeti Novaka jeste Indijan Vels, a pripreme za Rolan Garos će krenuti tek kada se završi ova kratka američka turneja. Čim se vrati priča na šljaku Mastersima u Monte Karlu, Rimu i Madridu, tada će se kvote drastično mijenjati, jer ćemo imati veći uzorak forme svih pomenutih teniskih aktera, navodi Telegraf.

Izvor: srpskainfo.com