Rukometašice Borca dočekuju Zrinjski u meču 9. kola Premijer lige

16.12.2023. - Sport

Rukometašice Borca u Boriku u nedjelju od 14 časova biće domaćini ekipi Zrinjskog u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

sport

“Osice” su i dalje u igri za titulu jesenjeg prvaka, ali kako imaju bod manje od Gruda, ne pitaju se one, već tim iz Hercegovine. Rival timu Nikole Bijelića u susretu posljednjeg kola prvog dijela prvenstva je još jedan tim iz Hercegovine – Zrinjski.

Susret će imati i humanitarni karakter. Cilj je da se prikupi što više sredstava za višečlane i socijalno ugrožene porodice. Akcija pod nazivom “Daruj za Božić”, koju tradicionalno organizuje rukometni klub Kaluđer zajedno sa ŽRK Borac, još jednom je potvrdila veliku humanost sportista i sportskih radnika u Banjaluci.

“Prošle godine ostvaren je rekord u prikupljenim sredstvima, 22.700 KM, a mislim da ćemo do 2. januara prebaciti tu cifru. Obradovaćemo 20 porodica, a već razmišljamo da se taj broj i poveća. Vrijednost svakog paketa bila je više od 1.000 maraka prošle godine i vjerujem da će tako biti i ove. Ono što nam daje snagu što nas još više motiviše jeste radost tih porodica kada im uručimo darove”, rekao je Darko Savić, direktor Borca.

Predstavnik RK Kaluđer Danijel Gvozdarević istakao je da je trenutno prikupljeno više od 15.000 KM.

“Ovo je jedna lijepa humanitarna priča koja traje već pet godina. Akcija iz godine u godinu raste. Saradnja sa svim banjalučkim kolektivima je dobra, naročito sa ŽRK Borac. Pozivam sve naše Banjalučane da podrže “osice” u nedjelju, ali i našu akciju”, istakao je Gvozdarević.

Jedna od najiskusnijih igračica Banjalučanki Jovana Novaković istakla je da jedva čeka meč, dodajući da trijumf neće biti sporan.

“Oni na tabeli jesu dosta slabiji od nas, ali svaka ekipa ima veliki motiv kada igra protiv Borca. Naš cilj je da maksimalno ispoštujemo dogovor iz svlačionice i vjerujem da će rezultat na kraju doći”, naglasila je Novakovićeva.

Borac će nakon ovog meča, 24. decembra igrati u Lazarevcu gdje će se u finalu Svesrpskog kupa sastati s prvakom Srbije, ekipom Jagodine i biće to prilika da prvi put u istoriji jedan klub iz Srpske dođe do trofeja u ovom takmičenju. Mostarka Azra Letić želi što prije da osvoji pehar sa Borcem.

“Nadamo se da ćemo ostati svježi nakon Zrinjskog pa na Svesrpskom kupu pokušati doći do prve titule”, zaključila je Letićeva.

Knežopoljka u Grudama

Rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice u subotu od 18.30 časova gostuju u Grudama kod istoimene ekipe. U ostalim susretima 9. kola sastaju se Krivaja – Izviđač (19), Hadžići – Krajina (19), Ilidža – Sloga 2013 (20).

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dejan Kondić