Nismo zadovoljni rezultatom na SP, ostajem selektor Srbije

03.12.2022. - Sport

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da sa nacionalnim timom nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

 

Srbija nije uspjela da se plasira u osminu finala SP u Kataru.

Srbija je sinoć poražena od Švajcarske 3:2, dok je Kamerun pobjedio Brazil 1:0 u mečevima posljednjeg, trećeg kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

“Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Nismo zadovoljni rezultatom. Imali smo mnogo problema od samog dolaska. Imali smo mnogo kadrovskih problema, momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo nije dovoljno, ali postoje opravdani razlozi zašto je to tako. Što se tiče mog statusa, naravno da ostajem. U martu nastavljamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je čestitao fudbalerima u svlačionici poslije poraza od Švajcarske.

“Treba biti dostojanstven i u uspjesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide”, dodao je selektor Srbije.

 

Izvor: Tanjug/Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske